Internat de marţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, din Bucureşti, Adrian Păunescu (67 de ani) este asaltat de telefoane din partea apropiaţilor, care îl încurajează. Poetul le-a mărturisit acestora că, din cauza fobiei sale de spitale, ar vrea să plece acasă cât mai repede.Adrian Păunescu e înspăimântat de spitale

Apropiaţii poetului care au reuşit să vorbească cu el ne-au mărturisit că este terorizat de spitale. “De fiecare dată când s-a simţit rău, a chemat medicii acasă. Este foarte stresat de ideea internării. Din acest motiv, starea lui s-a agravat puţin şi pentru că a fost spitalizat. Miercuri mi-a spus la telefon că s-ar simţi mai bine dacă s-ar trata la domiciliu şi speră să scape cât mai curând din unitatea medicală”, ne-a declarat un apropiat al poetului.

Spre disperarea lui Adrian Păunescu, medicii au decis să îl ţină “cu forţa” internat o perioadă mai lungă. “Tratamentul pe care îl facem va fi de lungă durată, poate chiar săptămâni. În funcţie de ce vom găsi la investigaţiile ulterioare, vom decide ce este de făcut”, a spus prof. dr. Şerban Brădişteanu, de la Spitalul Floreasca.

«Se simte neajutorat»

Mirela Zivari (foto), doctor în psihologie, a explicat pentru Libertatea că teama de spitale nu izvorăşte dintr-o experienţă anterioară neplăcută. “Cei mai mulţi bărbaţi evită spitalele, pentru că acestea le dau un sentiment de neputinţă în faţa cadrelor medicale, care le decid programul şi tratamentul. Probabil acelaşi sentiment îl trăieşte şi Adrian Păunescu, care se simte neajutorat pe perioada internării. El este obişnuit să fie lider, dar stând internat, trebuie să respecte indicaţiile medicilor”, ne-a spus specialistul.

Adrian Păunescu va face transplant de rinichi?

Internat de marţi la Spitalul Floreasca din Capitală, Adrian Păunescu este în continuare în stare critică. Medicii sunt îngrijoraţi că organele sale vitale au fost “măcinate” ireversibil de diabet, cei mai afectaţi fiind rinichii şi ficatul.

Ultimele veşti despre starea poetului sunt îmbucurătoare: organele sale au început, de ieri, să răspundă la tratament, iar poetul a reuşit să se ridice, ajutat, din pat. Vorbeşte la telefon cu prietenii, citeşte presa şi se uită la televizor. Totuşi, chiar dacă îl vor putea stabiliza, medicii spun că şansele ca Adrian Păunescu să ducă în continuare o viaţă normală sunt minime.

Investigaţiile medicale la care a fost supus arată că rinichii săi sunt foarte afectaţi. “Ar putea avea nevoie de dializă toată viaţa sau chiar de un transplant de rinichi. Deocamdată nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale”, au declarat surse din cadrul echipei medicale de la Secţia de Terapie Intensivă.

În afară de funcţia renală şi de cea cardiacă, cea hepatică şi cea respiratorie sunt afectate ca urmare a evoluţiei diabetului cu care poetul se luptă de peste un deceniu.

Mai mult, cele 50 de kilograme pe care acesta le are peste greutatea normală fac dificilă recuperarea lui.

http://www.libertatea.ro/usr/imagini/4575-302967-untitled9.jpg

date sâmbătă, 30 octombrie 2010

0 comentarii to “31 OCTOMBRIE 2010: Adrian Păunescu are fobie de spitale | Ţinut «cu forţa» internat”

Leave a Reply:

LASA MESAJUL TAU AICI.
PENTRU O SIMPLITATE MAI MARE ALEGETI DIN LISTA MODUL "NUME / ADRESA URL"

STIRI MONDENE, SOCIALE, TOT CE ESTE IMPORTANT SI TE INTERESEAZA!