Procurorii Romulus Varga şi Maria Militaru au arătat în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pe Cristian Cioacă de ce l-au acuzat de omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.
“Distribuţia dinamică a stropilor de sânge identificaţi pe pereţi, pe uşă, în baia aferentă dormitorului şi pe obiectele de pe noptieră indică o acţiune de intensitate mare, comisă cu intenţie, constând în loviri active repetate. Pumnul inculpatului a reprezentat vectorul care în deplasarea sa a realizat distribuţia stropilor din sângele victimei, inclusiv cei identificaţi la o înălţime mai mare. Agresiunea s-a realizat în dormitorul matrimonial, în spaţiul dintre pat şi peretele comun cu baia aferentă acestuia, inclusiv în spaţiul de acces în baie. După finalizarea agresiunii, soldată cu moartea victimei, corpul acesteia a rămas o vreme întins la podea, cu capul lipit de peretele dintre dormitor şi baie, ocazie cu care sângele acesteia s-a scurs sub podea (pentru analize de detaliu privind distribuţia urmelor de sânge, a se vedea Rapoartele de constatare întocmite de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov – Serviciul Criminalistic)", se arată în rechizitoriul parchetului.

Alte probe relevante

Anchetatorii mai fac trimitere şi la alte probe relevante, care confirmă vinovăţia lui Cristian Cioacă:
- identificarea sângelui victimei pe mocheta din portbagajul autoturismului (2 urme), urme create cel mai probabil cu ocazia transportării fragmentelor de cadavru - Raportul de constatare tehnico-ştiinţifică biocriminalistică şi Raportul de constatare tehnico-ştiinţifică biocriminalistică, întocmite de Institutul Naţional de Criminalistică;
- identificarea sângelui victimei pe tocul pistolului lui Cristian Cioacă, identificat în torpedoul autoturismului- Raportul de constatare tehnico-ştiinţifică biocriminalistică, întocmit de Institutul Naţional de Criminalistică.
Reamintim că în noaptea de 29/30 august 2007, cu ocazia revenirii la domiciliu după vizita pe care i-a făcut-o amantei sale, în jurul orei 02.20, inculpatul era echipat în uniformă de poliţie;
- identificarea sângelui victimei pe capacul cotierei faţă a autoturismului şi pe suportul cotierei faţă a autoturismului (urme realizate prin transfer, de pe mâna inculpatului) - Raportul de constatare tehnico-ştiinţifică biocriminalistică, întocmit de Institutul Naţional de Criminalistică.  (sursa: evz)

Astept comentarii in continuare si despre concursul Blogwars, mai ales de la participantii ramasi in competitie cu care mi-as dori sa raman in relatii amicale, macar la nivelul blogurilor.

date miercuri, 30 ianuarie 2013

3 comentarii to “Elodia Ghinescu a fost omorâtă cu pumnii. Procurori: “O acţiune de intensitate mare, comisă cu intenție, constând în loviri active repetate!””

  1. Anonim
    2 februarie 2013 la 10:48

    Sunt tare curioasa daca ii vor gasi trupul vreodata...
    App, multumesc pentru nota BLOGWARS :)

  1. Anonim
    9 februarie 2013 la 12:37

    Multumesc pt nota BLOGWARS si de tura aceasta :)
    ai fost f draguta cu mine:*

  1. Cera
    9 februarie 2013 la 14:40

    Cu multa placere... chiar mi-am dorit ca blogul tau sa ramana cat mai mult in concurs, pentru ca este mai bun in comparatie cu a altora!

Leave a Reply:

LASA MESAJUL TAU AICI.
PENTRU O SIMPLITATE MAI MARE ALEGETI DIN LISTA MODUL "NUME / ADRESA URL"

STIRI MONDENE, SOCIALE, TOT CE ESTE IMPORTANT SI TE INTERESEAZA!