http://static.eva.ro/img/auto_resized/db/article/033/447/545698l-202x0-w-7a132c37.jpgULTIMA ORA

Inima poetului a încetat, miercuri, să bată, pentru câteva ore. A fost resuscitat, însă şansele lui de supravieţuire sunt mici (...) a obosit să mai bată într-un trup atât de bolnav. Inima lui Adrian Păunescu a cedat, ieri, pentru câteva ore. După manevre medicale complicate, cordul a dat semne „de viaţă". Medicii însă au veşti tot mai proaste: poetul poate muri în orice clipă.

Dupa ce cu cateva zile in urma credeam ca starea lui de sanatate s-a imbunatatit, iata ca poetul, în vârstă de 67 de ani, internat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca se simte foarte rau. Medicii fac tot posibilul să-l ţină în viaţă, dar, pe măsură ce orele se scurg, şansele se împuţinează.


"Maestrul este în viaţă. A suferit o oprire cardiacă, a fost resuscitat, cordul funcţionează în acest moment. Este asistat respirator prin intubaţie şi circulator”, a declarat Şerban Brădişteanu, şeful clinicii de cardiologie a spitalului.

Diabetul şi ficatul


Adrian Păunescu a fost internat în spital în data de 26 de octombrie. El avea o afecîiune hepatică gravă. Încă din vară primise veşti proaste în legătură cu starea lui de sănătate. Într-un editorial publicat în Jurnalul Naţional a vorbit despre suferinţa sa.
Medicul Şerban Brădişteanu a declarat că starea sănătăţii poetului s-a înrăutăţit din cauza diabetului de care suferă de 12 ani şi a afecţiunii hepatice.

Adrian Păunescu a fost un susţinător al regimului Ceauşescu, a condus, în epocă, mişcarea culturală ”Cenaclul Flacără”, a fost, de asemenea, şeful publicaţiei săptămânale ”Falcăra” şi a publicat zeci de volume de versuri. După Revoluţie a intrat în politică şi a reprezentat în parlament Partidul Socialist al Muncii şi, apoi, PSD.

date miercuri, 3 noiembrie 2010

1 comentarii to “3 NOIEMBRIE Adrian Păunescu, ţinut în viaţă de aparate”

  1. Anonim
    3 noiembrie 2010 la 19:38

    multa sanatate!

Leave a Reply:

LASA MESAJUL TAU AICI.
PENTRU O SIMPLITATE MAI MARE ALEGETI DIN LISTA MODUL "NUME / ADRESA URL"

STIRI MONDENE, SOCIALE, TOT CE ESTE IMPORTANT SI TE INTERESEAZA!