Dupa cum am anunțat, aceasta este prima mea postare din concursul Blogwars.ro, pe o tema destul de interesanta si captivanta, a notebook-urilor cu ecran tactil. Aștept feedback-ul din partea cititorilor.
Trăim într-o lume care se bazează din ce în ce mai mult pe tehnologie, computere și comunicare virtuala. Cred ca nu exista o persoana care sa nu fi avut prin mana un telefon mobil inteligent sau un alt tip de gadget pe care acum câțiva ani îl credeam doar de domeniul SF-ului.

Tehnologia continua sa demonstreze un ritm impresionant de transformări și perfecționări, menit sa introducă opțiuni tot mai avansate și mai inovatoare în funcționalitatea, designul și operativitatea computerelor. Ecranul tactil a devenit, poate, una dintre condițiile de baza la momentul achiziționării unui (nou) gadget. Preferam aceste modele în detrimentul celor clasice, deoarece, deși sunt mai scumpe, totuși utilizarea foarte simpla și la îndemâna te face sa nu eziți alegerea pe care o faci...

Implementarea ecranului tactil pe notebook a fost una dintre cele mai mari realizări ale tehnologiei, deoarece notebook-ul reușește sa integreze... și chiar sa înlocuiască utilizarea în paralel a mai multor mijloace de comunicare, care sunt si ele o descoperire destul de recenta: tableta, desktop și chiar telefonul mobil.

De se sa alegi un notebook cu ecran tactil?
Faptul ca nu necesita, neapărat, sa mai utilizezi tastatura, face ca notebook-ul cu ecran tactil sa fie ergonomic și rapid, iar în cazul redactării unor eseuri de întindere mare ai posibilitatea sa utilizezi foarte ușor tastatura fizica, fapt ce la o tableta este mai greu de realizat. Cu toate ca sistemul de operare Android este acum cel mai utilizat pe plan global datorita implementarii telefoanelor inteligente, în domeniul computerelor Windows-ul continua sa conducă detașat, iar noua versiune de Windows 8, implementata de cei de la Asus pe seria hibridelor, arata ca aceștia doresc sa fie primii în top.

De ce sa alegi un model Asus...poate pentru PORNIREA IN 2 SECUNDE?
Un foarte bun exponent al hibridelor (notebook-urilor- tableta) este Asus VivoBook a200/a400 care
este o adevărata invenție de mileniu trei. Ecranul fiind multi-touch capacitiv- arata faptul ca pentru a ajunge la meniul dorit sau pentru a scrie ceva nu este necesara decât o simpla atingere pentru ca gestul sa fie recunoscut. Mobilitatea maxima este data în plus de conectivitatea Wi-Fi și Bluetooth, autonomia de aproximativ 5 ore și hardul de 500GB (a400), totul fiind făcut pentru a nu mai fi nevoie de fire pentru transferul de date. Ecranul mai  mare decât al unei tablete, dar mai mic decât al unui notebook, dar și funcția instant-on de repornire din modul așteptare în doar 2 secunde face ca notebook-urile din seria VivoBook sa fie un accesoriu IT de care sa nu te mai poți detașa.

De multe ori ai vazut poate ca unele gadgeturi sunt dispuse cu ecran rezistiv sau capacitiv. Afla acum diferenta dintre ele:





Unde cred eu ca se va ajunge?
Dupa părerea mea, cat de curând dezvoltarea opțiunilor de proiecție holografica 3D și a legăturilor interactive dintre om și computer, vor da startul unei noi epoci inovative în domeniu... pana atunci mobilitatea notebook-ului de la Asus, nu poate fi mai bine observata decât printr-un filmuleț:
Cat despre ecranul tactil, pe lângă faptul ca ajuta la rularea rapida de exemplu a unor slide-uri foto, a rulării meniurilor care se întind pe mai multe pagini, cu ușurința, și poate chiar și a unor jocuri tip Angry Birds care prin atingere direct pe ecran te fac sa intri mai bine în atmosfera jocului, mi-as dori ca cei de la Asus sa integreze cumva un cititor de amprenta digitala, care sa recunoască doar posesorul gadgetului și poate... in timp, aceștia sa dezvolte notebook-ul și pe o parte medicala, astfel printr-o atingere a ecranului sa se poate lua tensiunea, pulsul etc. Dar pana atunci, cei de la Asus merita toată admirația, iar cei interesați de mai multe detalii tehnice, le pot afla din comparitia făcuta mai jos intre modele a200 și a400:

Doar pentru cei ce vor sa afle mult mai multe detalii:

date duminică, 20 ianuarie 2013

1 comentarii to “TEMA1: Inaintam spre o noua tehnologie... ”

  1. revo
    23 ianuarie 2013 la 21:52

    Plus ca ecranul capacitiv ... nu este enervant :))

Leave a Reply:

LASA MESAJUL TAU AICI.
PENTRU O SIMPLITATE MAI MARE ALEGETI DIN LISTA MODUL "NUME / ADRESA URL"

STIRI MONDENE, SOCIALE, TOT CE ESTE IMPORTANT SI TE INTERESEAZA!