Tamango, cunoscutul interpret al melodiei "Muro Shavo", a fost externat din Spitalul Militar Central, unde va urma un tratament de recuperare, după ce a rămas paralizat şi fără voce în urma unui atac cerebral.
http://static.infoportal.ro/files/stiri/2248/2247085.jpg
Artistul, pe numele adevărat Radu Vasile, a fost spitalizat aproape 2 săptămâni şi a făcut progrese uluitoare.

"Tamango nu putea să stea nici măcar în fund, iar acum reuşeşte. S-a mai îngrăşat puţin, a mâncat de trei ori pe zi, iar peste două săptămâni mergem din nou la recuperare. Până atunci însă eu îl voi îngriji şi mă voi ocupa să urmeze tratamentul", a spus Flăcărica, soţia artistului, în emisiunea "Drept la ţintă" de luni.
Corneliu Vadim Tudor a sărit în ajutorul lui Tamango
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRTc54CBhCdY1aO9Kp_7boyWfYuMiFmGO8QV5u_-fhoh6UlMZ3-dg&t=1
Impresionat de drama lui Tamango, europarlamentarul C. V. Tudor a dorit să-l ajute pe acesta şi i-a promis că se va ocupa să nu-i lipsească nimic.

"Tamango va fi mai bine. Îl voi ajuta să nu abandoneze tratamentul şi mă voi ocupa de traiul acestuia, de acum înainte. Îi voi cumpăra tratamentul şi mâncarea, pentru a nu-i mai lipsi nimic", a spus politicianul în emisiunea "Drept la ţintă", în cadrul căreia i-a oferit acestuia o icoană.

date luni, 21 februarie 2011

Fernando de la Caransebeş este fan Cătălin Botezatu. După ce a declarat că vrea să lucreze pentru designer, acesta a vrut să-i demonstreze creatorului de modă că poate să intre în echipa lui de manechine şi a mers în chiloţii, luni, în platoul emisiunii "Drept la ţintă".

"Cătălin Botezatu este cel mai important personaj din showbiz şi aş vrea să fiu manechinul lui. De aceea am venit în emisiune în chiloţii realizaţi de el. Mi-aş dori să am mai multe haine marca Bote, dar sunt cam scumpe, aşa că aştept să mi le dăruiască el", a spus Fernando, care a renunţat la inhibiţii, a urcat pe scenă în chiloţi şi a cântat melodiile "M-am căsătorit" şi "Moş Crăciun".

http://www.presaonline.com/upload/tidings/large/fernando_de_la_caransebes_a_cantat_in_chiloti__in_emisiunea__drept_la_tinta_.jpghttp://www.a1.ro/usr/thumbs/thumb_342_x_230/2011/02/18//196445-fernando_manechin.jpg

date

Sandu Anghel, zis Bercea Mondialul, a fost prins în această seară în Sectorul 5 din Capitală şi va fi transferat la Tribunalul Olt, pentru a fi audiat de procurori. El fusese dat în consemn la frontieră, după ce, joi seară, şi-ar fi înjunghiat un nepot Ionuţ Anghel, în vârstă de 17 ani. Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 17 februarie într-un bar din oraşul Drăgăneşti-Olt.


Bercea Mondialul, cel mai cunoscut interlop din judeţul Olt și finul fratelui președintelui, Mircea Băsescu, a fost reţinut de poliţişti pentru tentativă de omor după ce şi-a înjunghiat joi seară un nepot, Ionuţ Anghel, în vârstă de 17 ani.

Incidentul s-ar fi petrecut în seara zilei de 17 februarie într-un bar din oraşul Drăgăneşti-Olt unde mai mulţi tineri jucau biliard, printre ei aflându-se şi Ionuţ Anghel, fiul lui Vasile Anghel, zis “Amar”, fratele lui Bercea Mondialul. La un moment dat, în local ar fi intrat Bercea Mondialul, însoţit de alte câteva persoane, şi l-ar fi înjunghiat de mai multe ori în spate pe nepotul său cu un cuţit.


Tânărul a scăpat cu viaţă şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

Fiul lui Bercea: ”Tata este acum plecat la Iaşi, la o rudă bolnavă şi de aceea nu a mers la Parchet”

Fiul lui Bercea, Laurenţiu Anghel, a declarat, pentru Agerpres, că verişorul său, Ionuţ Mercedes Anghel, a fost lovit cu cuţitul nu de tatal său, ci de fiul acestuia, Jenică Anghel, de 14 ani, care s-ar fi aflat în legitimă apărare.

El a adăugat că tatăl său se va prezenta la Parchet luni dimineaţă.

”Tata este acum plecat la Iaşi, la o rudă bolnavă şi de aceea nu a mers la Parchet. Dar i-a sunat pe poliţişti şi le-a spus că luni, la prima oră, se întoarce în Slatina şi atunci dimineaţa se va prezenta şi la audieri. Nu se ascunde pentru că nu are de ce. Cel care l-a lovit cu un cuţit pe verişorul Mercedes, adică pe Ionuţ Anghel, este fratele meu mai mic, Jenică Anghel, care are 14 ani. Jenică s-a dus în barul din Drăgăneşti să mă caute pe mine, dar eu nu eram acolo. În bar era Mercedes care a aruncat cu un cuţit în Jenică. Fratele meu a luat cuţitul şi l-a lovit pe Ionuţ Anghel. Se afla în legitimă apărare” a afirmat Laurenţiu Anghel, care a fost şi el implicat în mai multe conflicte în anii trecuţi.

date sâmbătă, 19 februarie 2011

Instanţa a decis ca tânărul de 22 de ani care a omorât în bătaie un taximetrist din Bucureşti să fie arestat preventiv pe 29 de zile.

Joi seară, un taximetrist a murit după ce a fost bătut de un tânăr. Decesul a survenit în urma traumatismelor craniene grave.

La numai 30 de minute de la incident, poliţia a reţinut un suspect. Iniţial, s-a crezut că între cei doi a izbuncit un conflict de la un loc de parcare. Ulterior, s-a înaintat o nouă ipoteză, conform căreia, taximetristul de 59 de ani ar fi încercat să aplaneze un conflict în care se implicase tânărul.


Agresorul este acuzat de omor deosebit de grav şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.

date

Debutul showului "Românii au talent", difuzat aseară de ProTv, de la 20.30, s-a dovedit a fi un record în rândul show-urilor de divertisment din România.

Narcis Iustin Ianau, contratenorul de 15 ani din Bacău



În această primă ediţie a emisiunii "Românii au talent", Pro TV a transmis înregistrările din Cluj, Timişoara şi Bucureşti. Înregistrările au avut loc în toamna anului trecut şi au fost finalizate la începutul acestui an.
Emisiunea prezentată de Smiley şi Pavel Bartos şi jurizată de Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre a depăşit 4 milioane de telespectatori în minutul de aur înregistrat la ora 21.17.
Astfel, pe întreg publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, audienta înregistrată în minutul de aur de la 21.17 a fost de 22,2 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 52,9 procente, peste jumătate din totalul persoanele aflate în faţa televizoarelor erau cu ochii pe romanii talentaţi.

Audienţa la Pro TV, cu "Românii au talent", de patru ori mai mare decât Antena 1

Aşa se face ca audienţa medie înregistrată de show-ul de la ProTv a fost de 18,5 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 44,8%, la distanţă mare de Antenă 1 care a avut o audienţă de aproape 4 ori mai mică, cu 5,4 puncte de rating şi 13,0% cota de piaţă.

Clasamentul rămâne neschimbat şi la nivelul întregului public din mediul urban, când ProTv a obţinut o audienţă medie de 18,0 puncte de rating şi 35,8% cota de piaţă, în timp ce Antena 1 a înregistrat doar 5,7 puncte de rating şi 11,3% cota de piaţă.

Internauţii au fost şi ei cu ochii pe "Românii au talent"

După emisiune, site-ul romaniiautalent.protv.ro a fost blocat mai mult de o oră de cei care au intrat pentru a vedea filmuleţele postate. Site-ul protv.ro a ajuns la 127.918 de vizitatori unici şi 1.084.711 de afişări. Cel mai accesat moment a fost cel prezentat de Narcis Iustin Ianau, contratenorul de 15 ani din Bacău, care a reuşit să uimească o ţară întreagă. În mai puţin de două ore de la difuzarea pe post, Iustin a adunat peste 28.000 de accesări, reuşind că, până la această oră, să obţină 111.781 de accesări.

date

http://www.google.ro/logos/2011/brancusi11-hp.jpg

Google si-a dedicat logo-ul marelui sculptor român Constantin Brâncuşi cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la naşterea marelui artist. Constantin Brâncuşi s-a născut la Hobiţa, judeţul Gorj, fiind al cincilea copil al Mariei şi Nicolae Brâncuşi.

Logoul Google cuprinde şapte lucrări realizate de Constantin Brâncuşi, printre care "Domnişoara Pogany" şi "Sărutul",

Recunoscut ca unul dintre cei mai mari creatori ai tuturor timpurilor, Brâncuşi a îmbinat in operele sale elemente din tradiţiile şi miturile artei populare româneşti cu rafinamentul avangardei pariziene.

Brâncuşi v-a fi omagiat şi la Bucureşti azi, în cadrul unui eveniment organizat la initiaţiva lui Laurian Stănchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

date

Daniela Gyorfi este o mămică foarte mândră de fiica sa despre care spune că e cuminte ca ea şi că are ochii lui George Tal.

http://www.cancan.ro/usr/imagini/2011/02/17/376326-1.jpghttp://www.cancan.ro/usr/imagini/2011/02/17/376327-2.jpg
Cântăreaţa se simte bine şi abia aşteaptă să se întoarcă pe scenă la spectacole, ceea ce va face în luna mai.

"Seamănă cu George la ochi. Important este că este sănătoasă şi nu-mi vine să cred! Imediat cum mă simte se linişteşte. Sper să semene cu mine la cuminţenie. Dacă seamănă cu George ne-am nenorocit. Eu mi-aş dori să fie o luptătoare ca şi mine. Din mai o să încep din nou spectacolele, acum am motive să cânt", a declarat Daniela Gyorfi pentru "Drept la Ţintă"

date joi, 17 februarie 2011

Într-una din puţinele lui zile libere în care a putut să stea în România, Cătălin Botezatu nu s-a gândit de două ori şi a plecat acasă alături de asistentele păcătoase Bianca şi Cruduţa.

Aseară, Botezatu a fost invitat la "Un show păcătos" şi, după emisiune, creatorul de modă nu a plecat cu mâna goală, luându-le cu el în maşină pe Bianca Drăguşanu şi Daniela Crudu.

Cei trei au plecat împreună de la emisiune poate să sărbătorească de dragul vremurilor de demult.

"Eu sunt tot timpul pe Bianca. E maşina mea nu e alui Bianca, e a noastră! Totul e al nostru. Totul e de la mine, de la inimă până la ultimul ciorap...", a declarat Bote pentru "Drep la Ţintă".

Întrebat dacă face Uţa Uţa cu Daniela Crudu şi cu Bianca Botezatu a replicat sec: "O facem aici în maşină".

date

Miron Cozma a vorbit pentru prima oară despre mariajul cu Marinela Niţu.

Luceafărul Huilei şi-a dat seama că nu poate trăi fără marea lui dragoste pe care a iubit-o în taină atâta timp. Cei doi s-au căsătorit în mare secret, aşa cum şi-a dorit Miron. El a mai povestit şi că i-a oferit inelul de logodnă într-un mod foarte original... gol, tocmai pentru a nu ascunde niciun secret.

"Consider că ceea ce s-a întâmplat în viaţa mea, acest eveniment fericit, pentru prima dată simt că sunt fericit şi cred că aveam acest drept. M-am hotărât să renunţ la Marinela după evenimentele de la Costeşti, am renunţat pentru că am iubit-o. Nu m-a întâmpinat când am ieşit din puşcărie. Am aşteptat-o un an de zile şi ea ştie, nu ştiam că îşi dorea foarte mult să fim împreună. După ce am divorţat ea nu a dat un telefon, m-am dus eu peste ea. O iubesc şi o respect pe Marinela, din 1998 nu a contat nicio femeie pentru mine, nu pot să trăiesc fără ea. Am cerut-o de nevastă în faţa naturii, în faţa soarelui. Nu o văd mămică, dar îşi doreşte foarte mult acest lucru. I-am oferit gol inelul de logodnă" a spus Miron Cozma la Happy Hour.

date

Blogul ceraselaehaihui a aflat in exclusivitate ca Dan Capatos este de astazi taticul unui baietel brunet de 3 kg si un pic, care va fi botezat cu numele de Andrei. Prezentatorul show-lui de noapte de pe Antena 1 Dan Capatos va trebui sa renunte la postura de "pacatos" si sa devina un familist suta la suta.

Pentru ca vrea sa fie un parinte responsabil, Capatos a declarat ca odata cu nasterea copilului sau va renunta la iesirile nocturne, in week-end-uri ramanand mai mult pe acasa.

"Mai am la dispozitie mai putin de cinci luni sa-mi pierd noptile cu distractia. Va ofer deci ultimele reprezentatii, in weekenduri, in cluburi. Apoi, ma retrag la garaj", a declarat Dan Capatos in urma cu cateva luni de nasterea primului sau copil.


http://i.ziare-pe-net.ro/upload/stiri/large/10/41/0_298516_dan_capatos.jpg

date vineri, 11 februarie 2011

Ascultati Balada Danielei Crudu interpretata de Gherghina Stancu!http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100310_0138/8.jpg

date

Stilista Adina Buzatu a fost jefuită la Milano, în celebrul magazin Rinascente. Aflată de o săptămână în vacanţă în Italia, Adina a vrut să vadă ce mai este nou în materie de modă şi a mers la o şedinţă de shopping în magazinul aflat în piaţa Duomo.
http://www.ziarulnational.com/assets/0001/4321/ADINA_BUZATU.jpg
Aici trei necunoscuţi i-au luat geanta care se afla chiar lângă ea, în timp ce se uita la încălţăminte. "Eram la raionul de pantofi, cu două vânzătoare lângă mine şi probam câteva perechi de încălţăminte. Geanta o lăsasem lângă mine, însă nu am văzut că trei băieţi mi-au luat geanta şi au dispărut cu ea. Am anunţat poliţia, am dat declaraţii, însă ce m-a deranjat cel mai tare a fost faptul că poliţia a spus că cei care mi-au furat geanta sunt români şi că asta este, românii fură tot de la români. Oricum magazinul este prevăzut că camere video şi o să-i identficăm după telefonul mobil, deoarece mi-au furat şi un Iphone 4 şi se poate repera unde se află hoţii" a declarat Adina Buzatu.

Aceasta a mai spus că în geantă avea cărţile de credit şi telefonul, dar că din fericire nu avea bani lichizi.

date luni, 7 februarie 2011

Am observat interesul vizitatorilor blogului meu pentru prezentatoarea Povestilor adevarate Ioana Maria Moldovan astfel ca am adaugat mai multe detalii despre cum aceasta a descoperit de ce boala sufera!

Se pare ca acum ea a trecut peste toate problemele si asta se vede cu ochiul liber din urmatoarele poze de care blogul ceraselaehaihui a facut rost:
http://ioana.acasatv.ro/wp-content/uploads/2011/02/06.02.11-poze-parc-Herastrau-012-1024x768.jpg
http://ioana.acasatv.ro/wp-content/uploads/2011/02/06.02.11-poze-parc-Herastrau-026.jpghttp://ioana.acasatv.ro/wp-content/uploads/2011/02/06.02.11-poze-parc-Herastrau-014.jpg

http://ioana.acasatv.ro/wp-content/uploads/2011/02/06.02.11-poze-parc-Herastrau-027-1024x768.jpg
Iata si cateva cuvinte de la prezentatoarea de la acasatv: Dupa zile friguroase, razele soarelui si-au facut incet dar sigur simtita prezenta. Nici bine nu s-a incalzit si cum era de asteptat, parcurile au fost pline. N-am stat pe ganduri si am iesit si noi la o plimbare prin Herastrau, unul din parcurile noastre dragi. Acolo, ne-am intalnit cu cativa prieteni, iar eu, asa cum fac de obicei, am intrat rapid in rolul dadacei. Nu a fost tocmai usor, caci am luat la rand toate leaganele, tiribombele, toboganele si multe altele, doar sa-i fac pe plac fetitei.
Mi-am dat din nou seama, ca nu e tocmai usor sa fii mamica, dar cu siguranta e cel mai frumos. Mai ales, ca la final toata munca, rabdarea si atentia mi-au fost rasplatite cu o imbratisare calda si un pupic sincer din partea unei fetite superbe.
Evident ca am avut si eu cateva momente de relaxare… A fost o duminica frumoasa care mi-a incarcat bateriile pentru intreaga saptamana.
http://ioana.acasatv.ro/wp-content/uploads/2011/01/Pur-si-simplu-1024x574.jpg
http://ioana.acasatv.ro/wp-content/uploads/2011/01/in-campul-muncii1-1024x576.jpghttp://ioana.acasatv.ro/wp-content/uploads/2011/01/LA-INCEPUT-DE-DRUM-1024x657.jpg
http://ioana.acasatv.ro/wp-content/uploads/2011/01/MOMENTE-DE-RELAXARE-1024x452.jpg

Ioanei Maria Moldovan i s-a facut rau in timpul operatiei
Prezentatoarea emisiunii "Povestiri adevarate" de la Acasa TV, Ioana Maria Moldovan, aproape ca a lesinat de spaima in timpul operatiei care a urmat dupa ce medicii si-au exprimat banuiala ca alunita pe care o avea este cu potential de dezvoltare maligna.

http://www.cancan.ro//usr/imagini/2010/10/27/337267-xx_Ioana_Maria_Moldovan_-4-_-jpg.jpghttp://www.cancan.ro//usr/imagini/2010/10/27/337268-XX_IMG_3358_-jpg.jpg

Trista. Ioana Maria Moldovan a plecat foarte abatuta de la spital, intrebandu-se, probabil, de ce i se intampla tocmai ei acest lucru. In soc. Vedeta Acasa TV nu-si putea lua ochii de pe buletinul de analize medicale, care confirma suspiciunea de cancer de piele revista Ciao! a publicat intreaga poveste
http://www.cancan.ro//usr/imagini/2010/10/27/337269-xx_Ioana_Maria_Moldovan___iubit_-jpg.jpg
Ioana Maria Moldovan si Marian iubitul ei

Ioana Maria Moldovan, gazda emisiunii "Povestiri adevarate" de la Acasa TV, a absentat saptamana aceasta de pe micul ecran. Motivele au fost cat se poate de justificate, vedeta avand nevoie sa se refaca dupa o interventie chirurgicala dificila in timpul careia i s-a facut rau... de frica! Povestea Ioanei incepe in urma cu cateva saptamani, cand a si fost fotografiata de paparazzii revistei Ciao!, in timp ce parasea sediul unei clinici medicale din Capitala, foarte abatuta si trista. Atunci, frumoasa roscata tocmai primise vestea ca are o alunita cu potential de dezvoltare maligna, care trebuie operata de urgenta, pentru a inlatura riscul unei imbolnaviri de cancer de piele. "In urma cu doi ani, la un control de rutina, mi-a fost descoperita o alunita care nu arata deloc bine. Doamna doctor a examinat-o si a tinut-o sub observatie, spunandu-mi ca, daca se modifica, e bine sa o scot. Atunci nu am dat prea multa importanta vorbelor ei, insa, acum cateva luni, am zgariat din greseala alunita. S-a inrosit pe loc si s-a inflamat. Am dat fuga la medic, care mi-a spus, fara sa stea pe ganduri, ca e bine sa o operez cat mai repede", ne-a declarat vedeta, care s-a speriat ingrozitor. Desi parintii si bunica ei au sfatuit-o sa nu se opereze, ca nu e bine sa te atingi de alunite, si la randul ei se teme de ace si operatii, Ioana s-a supus in cele din urma interventiei chirurgicale. Nu din prima, pentru ca temerile au facut-o sa anuleze o programare. "Operatia nu a fost deloc usoara, pentru ca alunita avea radacini adanci, desi nu parea. Trebuie sa recunosc ca mi s-a facut rau in timpul operatiei, pentru ca imi era extrem de frica, dar medicii m-au ajutat sa trec cu bine peste moment", ne-a marturisit Ioana, care apoi a trecut prin alte chinuri asteptand rezultatele biopsiei.

Cititi si mai multe detalii despre Ioana Maria Moldovan!

date

darie

Iurie Darie si Anca Pandrea au fost invitatii emisiunii Acces Direct. Desi discutia a fost una pe teme de sanatate, Anca si Iurie Darie au schimbat repede tonul, preferand sa vorbeasca despre dragostea lor.

Cei doi au marturist ca nu cred in Sf Valentin, ci in iubirea de zi cu zi. "Noi ne iubim in fiecare dimineata", a dezvaluit Iurie Darie, foarte bine dispus in emisiune.

Anca Pandrea a povestit si despre ultimul cadou primit de la Iurie Darie, un cadou care a emotionat-o pana si in timp ce vorbea, moment in care i-a multumit sotului sau, aplecandu-se si sarutandu-l.

Scena sarutului a fost repetata de mai multe ori, Anca Pandrea explicand cu lacrimi in ochi ca Iurie Darie este dragostea ei si ca spera sa traiasca impreuna pana la 100 de ani.



iata aici dovada iubirii lor...

date

http://news.google.ro/news/tbn/SizKGO6alOIJPSD+PC+PNL=(USL)

Partidul Social Democrat+Partidul Conservator+Partidul National Liberar= Uniuniea Social-Liberala

  • Liderii PNL, PC şi PSD au semnat acordul de constituire a alianţei dintre ACD PNL-PC şi PSD, denumită Uniunea Social-Liberală. USL va fi condusă de doi co-preşedinţi, Victor Ponta şi Crin Antonescu.
  • PSD a aprobat crearea USL cu 922 voturi pentru şi 1 împotrivă.

  • Conducerea Partidului Conservator a aprobat crearea Uniunii Social-Liberale cu 388 voturi "pentru", 13 "împotriva" şi 14 abţineri. Şi conducerea PNL a aprobat crearea USL cu 186 de voturi pentru, 1 împotrivă şi 8 abţineri. Semnarea protocolului de constituire a alianţei dintre ACD PNL-PC şi PSD se va face la ora 14:20.
  • Preşedintele PC, Daniel Constantin, a propus, sâmbătă, conducerii partidului, încheierea alianţei cu PNL şi PSD, "pas necesar pentru România", menţionând că va retrage partidul din alianţă dacă se încalcă anumite principii şi că cei care nu cred în construcţie trebuie să treacă de interesul personal.
  • Şedinţa Consiliului Naţional al PC în care se va decide asupra validării alianţei cu PSD a început, sâmbătă, la Parlament.

  • Conducerile PSD, PNL şi PC se întrunesc astăzi pentru a valida crearea Uniunii Social-Liberale. Delegaţia Permanentă a PNL a început la ora 10.15. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a spus colegilor săi, la începutul Delegaţiei Permanente că le propune să voteze în favoarea constituirii USL, deoarece liberalii trebuie să se dedice din nou servirii interesului naţional şi pentru că românii au nevoie acum de "o alternativă puternică".


    "Vă propun să votăm în favoarea acestui pas şi acestui act politic", a spus şeful PNL, insistând apoi că alianţa cu PSD nu va însemna "o abandonare şi o estompare a componenţei liberale". "Să ne amintim că PNL a fost mereu cel care a înţeles cel mai bine interesul naţional", a continuat Antonescu.

    "Avem datoria să înţelegem ce se întâmplă cu România, să auzim vocea celor mai mulţi români în slujba cărora trebuie să lucrăm ca oameni politici. România este într-o situaţie gravă, în faţa unor alegeri majore, românii au nevoie de o alternativă acum, puternică, capabilă", a pledat preşedintele PNL. El a mai spus că regimul Băsescu a devenit "o ameninţare din ce în ce mai mare".

    Consiliul Naţional al PSD se va într-uni la ora 12.00. În jurul orei 14.30 va avea loc loc ceremonia de semnare a protocolului privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Uniunii. Comitetul Executiv al PSD a aprobat aseară asocierea cu PNL în Uniunea Social-Liberală. Doar două voturi au fost împotriva alianţei cu PNL.



    Uniunea Social-Liberală va avea un termen de valabilitate până în 2020. Prin această alianţă, PSD şi PNL îşi propun să susţină candidaţi comuni la viitoarele alegeri locale, parlamentare şi prezidenţiale fie că vor fi organizate la termen, fie că vor fi anticipate.

    La alegerile locale, Uniunea Social-Liberală va avea candidaţi comuni şi liste comune pentru funcţile de preşedinte al consiliului judeţean, respectiv consilieri judeţeni şi primari ai muncipiilor reşedinţă de judeţ respectiv consiliile locale ale acestor unităţi administrativ-teritoriale.

    De asemenea, candidaţii vor fi comuni pentru funcţiile de primar general al Capitalei şi consilieri muncipali. În cele 6 sectoare ale Bucureştiului, PSD şi PNL vor veni cu candidaturi distincte. Alianţa PSD-PNL este facultativă în celelate localtăţi din ţară, oraşe sau comune, existând libertatea pentru candidaturi separate.

    Deciziile Uniunii Social-Liberale vor fi luate de cei doi copreşedinţi, Victor Ponta şi Crin Antonescu. În cazul unor eventuale divergenţe, medierea va fi făcută într-un for care va cuprinde încă trei reprezentanţi ai fiecărui partid.

date sâmbătă, 5 februarie 2011

A murit Vasile Paraschiv, astazi, la 83 de ani.http://www.iploiesti.ro/wp-content/uploads/2011/02/vasile-paraschiv-decedat-4-februarie-2011.jpg

Ploiesteanul Vasile Paraschiv, cel care a luptat impotriva comunismului inainte de 1989, s-a stins din viata astazi 4 februarie 2011, la varsta de 83 de ani.
Vasile Paraschiv, disidentul Europei de Est a murit in apartamentul sau din Ploiesti, dupa o lunga suferinta. In anul 2008, Paraschiv Vasile a refuzat Steaua Romaniei, oferita de presedintele Basescu.

Vasile Paraschiv a fost scriitorul anticomunism cel mai de pret!

date

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20101104_0634/1.jpg

Actorul Iurie Darie a fost internat din nou de urgenta la Spitalul Floreasca.
Anca Pandrea si Iurie Darie, prezenti la spital, au declarat pentru Acces Direct ca totul este in regula si se pregatesc sa mearga acasa.
Datorita unui medicament pe care a uitat sa il ia, actorul a avut o stare de somnolenta care i-au pus pe medici pe ganduri.


Priviti aici imagini cu cei doi demne de un film erotic!

date

Festival de Flamenco Clasic, diferite locatii din Bucuresti, urmati linkul
Broadway – Bucuresti, Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” 19:00
Dew Tour 2011, Parcul Tineretului, 11:00
Expozitia ” Influente Nipone in Romania“, Universitatea Romano-Americana, 11:00
Midnight Bedroom Party, Shift, 23:30
Future Shorts One, Artexpo, 21:00

Teatru 5 februarie 2011

Avarul indragostit, Comedie – Sala Mare, 19:00
Mascariciul Bulandra – Toma Caragiu, 19:00
Functionarii, Teatrul Metropolis, 19:00
Fantasmagoria, Constantin Tanase – sala Rapsodia, 19:00
Teibale si demonul ei, Teatrul Evreiesc de Stat, 11:00
Arta Bulandra – Izvor, 19:00
Titanic Vals, Nottara – Horia Lovinescu, 19:00
Un tramvai numit dorinta, UNATC, 19:00
Spectatorul condamnat la moarte, Teatrul Arca, 20:00
(Cu)cuieinfrunte, Godot Cafe Teatru, 20:00
Sefele, Odeon, 20:30
Sinucigasul, TNB – sala Amfiteatru, 19:00
De trei ori dragoste, Nottara – George Constantin, 19:30
Fata de matase artificiala, Teatrul de Comedie – Sala Studio, 19:30

Filme recomandate 5 februarie 2011

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Cinema City Cotroceni 16:30
Cinema City Sun Plaza 11:00
Scala 12:45, 17:15, 19:30, 10:30

Tot ce imi place (All that I love)
NCRR (Noul Cinematograf al Regizorului Roman) 16:00

Calatoriile lui Gulliver (Gulliver’s Travels)
Cinema City Cotroceni 12:00, 18:50, 20:40
Cinema City Sun Plaza 15:45
Movieplex Cinema Plaza Romania 11:15, 17:15
The Light Cinema

Evenimente 5 februarie 2011

date

Actorul Mircea Anca a fost diagnosticat cu leucemie anul trecut si a avut nevoie de sânge. Studenţii săi au facut o campanie pe Facebook prin care au încearcat să îi convingă pe utilizatori să meargă să doneze sânge. Iata textul postat de ei:

"Avem nevoie de voluntari care să doneze sânge pentru actorul Teatrului Naţional Bucureşti şi profesorul nostru, Mircea Anca. Orice grupă de sânge este acceptată, pentru că are nevoie de anumite componente ale sângelui. Este în spital, diagnosticat cu leucemie, şi nu există suficiente rezerve de sânge. Donările se fac la spitalul de Hematologie (Piaţa Victoriei) între orele 7.30 - 13.00", au scris studenţii pe site-ul de socializare. Stirea nu este noua, insa am fost spectatoare la una din piesele in care acesta joaca; dorind sa aflu mai multe detalii despre acest actor am dat o cautare pe internet si am aflat de afectiunea acestuia. Iata mai multe detalii despre Mircea Anca:
Mircea Anca
10.06.1960, comuna Fărcaşa
În stagiunea 2010-2011 joacă în:

Jocul ielelor
Eduard al III-lea

Roluri la TNB:

  • Contele de Salisbury – „Eduard al III-lea” de William Shakespeare, regia Alexandru Tocilescu, 2008
  • Grigore Ruscanu - „Jocul ielelor” de Camil Petrescu, regia Claudiu Goga, 2007
  • Moş Neagu - „Apus de Soare” de Barbu Ştefănescu Delavrancea, regia Dan Piţa, 2004
  • Sangoro - „Amanţii însângeraţi” de Chikamatsu Monzaemon, regia Alexandru Tocilescu, 2001
  • Doctorul - „Ţăranul Baron” de Ludwig Holberg, regia Lucian Giurchescu, 2000
  • Ulise - „Filoctet” de Sofocle, regia Andreea Vulpe, 2000
  • Funcţionarul - „Machinal” de Sophie Treadwell, regia Alexander Hausvater, 2000
  • Regele Poloniei - „Regele şi cadavrul” de Vlad Zografi, regia Andreea Vulpe, 1999
  • Inspectorul - „Roberto Zucco” de Bernard Marie Koltes, regia Felix Alexa, 1995
  • Montague - „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, regia Beatrice Bleonţ, 1994
  • Ion Amaru - „Morişca” de Ion Luca, regia George Motoi, 1991 - 1992
  • XX - „Emigranţii” de Slawomir Mrozek, regia Vlad Stănescu, 1992 - 1993
  • Michel - „Părinţii teribili” de Jean Cocteau, regia Andreea Vulpe, 1992 - 1993
  • Harap-Alb - „Harap-Alb” de Radu Iţcus după Ion Creangă, regia Grigore Gonţa, 1991 - 1992
  • Locotenent Gratze - „Avram Iancu” de Lucian Blaga, regia Horea Popescu, 1991
  • Toffolo - „Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, regia Dana Dima
  • Chiriţa, Un străin - „Patrihoţii” după Vasile Alecsandri, regia Mihai Manolescu, 1991
  • Bărbat şezând lângă femeia în picioare - „Maşinăria Hamlet” de Heiner Müller, regia Robert Wilson, Ann-Christin Rommen, 1991
  • Harry Brewer - „Cine are nevoie de teatru?” de Timberlake Wertenbaker, regia Andrei Şerban, 1991
  • Oreste - „O Trilogia Antică” după Euripide şi Seneca, regia Andrei Şerban, 1990
  • Toni - „Un anotimp fără nume” de Sorana Coroamă Stanca, regia Sanda Manu 1987

Regie

"Cu uşile închise" de Jean Paul Sartre, 2007


Activităţi în afara TNB

Roluri în teatru:

Teatrul Excelsior:

  • „Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur” – dramatizare proprie, Teatrul Excelsior
  • „În luptă cu Ta-Ga-Ta” de Ion Lucian

Teatrul Tineretului Piatra Neamţ:
  • „Don Juan” de J.B.P. Molière
  • „Emigranţii” de Slawomir Mrozek
  • „Adunarea femeilor” de Aristofan
  • „Straniu interludiu” de Eugene O`Neill (Spectacol realizat în colaborare cu actorii TNB)

Teatrul Valah Giurgiu:

  • „ Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare

Formaţie

Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Bucureşti, specializarea Actorie, promoţia 1989, clasa profesor Sanda Manu, Adriana Popovici, asistent Geta Angheluţă


Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti, specializarea Regie de Teatru, promoţia 2003, clasa profesor Cătălina Buzoianu, asistent Felix Alexa


date joi, 3 februarie 2011

Odata cu sosirea primaverii "ne mutam" la Sala Palatului.

Va asiguram ca veti vedea un super spectacol de teatru, "Ma mut la mama", o comedie cum nu ati mai vazut demult, iar dupa spectacol cineva dintre Dumneavoastra va castiga cel mai frumos martisor: O MASINA!.

http://www.piatra-neamt-cultural.ro/wp-content/uploads/2010/04/ma_mut_la_mama.jpg
Cu o ora inaintea spectacolului in foaier va fi o prezentare de moda a Casei de Moda AZZARA. Cele mai frumoase stewardese din Romania vor fi modelele serii.
Aveti toate motivele sa ii oferiti persoanei iubite un altfel de martisor .........
"MA MUT LA MAMA" de Andreas Petrescu si, un pic, Gabriel Fatu

Scenografie Iuliana Gherghescu
Regia Gelu COLCEAG

Distributia:
Adriana TRANDAFIR - mama
Andreas PETRESCU - Andrei (fratele mai mare)
si
Gabriel FATU - Gabriel (fratele cel mic)

O comedie adevarata, o poveste vesela, optimista, dar cu accente tragice, o bucatica rupta din viata de familie a noastra, a tuturor, despre ceea ce ar putea insemna o familie fericita.... Sau, drumul spre idealitate atunci cand speranta te invata sa traiesti frumos si sa te bucuri de fiecare clipa! Multe rasturnari de situatie, fiecare incearca sa isi marcheze teritoriul, dar, de fiecare data, cu rabdare si toleranta, cu nervii intinsi, dar si cu mult umor, totul se poate rezolva....

Pret/ bilet
Categoria VIP : 69 RON
Categoria 1 : 49 RON
Categoria 2 : 39 RON

Spectatorii cu bilete valabile vor avea ocazia de a participa pe baza biletului de intrare la TOMBOLA DE MARTISOR, ce se va desfasura dupa spectacol, si al carei premiu este O MASINA!

date

Presedintle Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, poate fi judecat in stare de libertate, au decis judecatorii care au judecat recursul.

Acesta se afla, la ora actuala, la terapie intensiva, la Spitalul de Urgenta din Capitala. La trei zile dupa operatia pe cord deschis, Nicolescu se simte mai bine, dar ramane conectat la aparate.

Judecarea recursului fata de masura de arestare a presedintelui Consiliului Judetean Arges incepuse la ora 12.00, in lipsa lui Nicolescu.

Tribunalul Arges dispusese arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Nicolescu, dupa o zi de la retinerea sa de catre Serviciul Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie.
http://thumbs.ziare.com/Constantin-Nicolescu-va-fi-judecat-in-stare-de-libertate/27bf2b0ed94080efe/240/0/1/70/Constantin-Nicolescu-va-fi-judecat-in-stare-de-libertate.jpg
Dupa arestare, lui Nicolescu i s-a facut rau si a fost trimis la Spitalul Clinit de Urgenta Floreasca, unde a fost supus unei operatii pe cord. De asemenea, medicii au declarat ca Nicolescu a suferit un atac cerebral.

Presedintele CJ Arges este cercetat pentru folosirea sau prezentarea de documente false, inexacte sau incomplete si obtinerea pe nedrept de fonduri de la bugetul general al Comunitatilor Europene.
Niculescu mai este acuzat de luare de mita si instigare la abuz de serviciu contra intereselor publice.

date

Realizatorul TV Serban Huidu urmeaza sa fie externat, vineri, de la clinica Innsbruck din Viena. El va reveni in tara, dar nu isi va relua activitatea, pentru ca nu este inca pregatit.Florin Huidu, tatal prezentatorului tv, a declarat pentru VIP ca Serban se simte mult mai bine, dar trebuie sa urmeze in continuare programul de recuperare medicala, noteaza Apropo.roPotrivit sursei citate, Serban Huidu va trebui sa respecte indicatiile medicilor si sa nu sa se oboseasca.Serban Huidu a fost internat pe 28 decembrie anul trecut, in urma unui grav accident la schi, pe o partie din Austria. Medicii austrieci i-au indus starea de coma pentru a-i putea salva viata.
http://thumbs.ziare.com/Serban-Huidu-se-intoarce-in-tara-vineri/d4f7bb0a2bb8f1acd/240/0/1/70/Serban-Huidu-se-intoarce-in-tara-vineri.jpg

date


Deputata Liana Dumitrescu a murit la spitalul Elias din Capitala. Avea numai 38 de ani si o inima puternica, dar boala de care suferea s-a agravat mult mai rapid decat se asteptau medicii. A fost o afectiune neurologica rara, spun acestia. Trebuia trimisa in strainatate, sustin parintii deputatei care au depus astazi o plangere penala impotriva doctorilor. http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20110128_0692/1.jpg

Încep audierile în cazul morţii deputatei Liana Dumitrescu

Criminaliştii de la Parchetul General au început astăzi audierile pentru a lămuri suspiciunile legate de moartea deputatei Liana Dumitrescu. Au fost trimise peste 10 citaţii medicilor şi membrilor familiei, anunţă realitatea.net.

Liana Dumitrescu a decedat în urma unei tromboze extinse a sinusurilor nervoase cerebrale joi dimineaţă la Spitalul de Urgenţă "Elias", din Bucureşti minute, însă fără reluarea activităţii cardiace.nefiind vorba de o moarte violentă, dar investigaţiile continuă printr-o amplă serie de analize de laborator, conform directorului general al INML "Mina Minovici", Dan Dermengiu.

Potrivit lui Dermengiu, citat de realitata.net, la autopsie nu s-a găsit niciun indiciu care să pună în evidenţă o disfuncţie a vreunui organ şi pe care legiştii să o asocieze cu tromboză cerebrală extinsă.

În prezent, medicii legişti caută posibili factori de risc asociaţi care ar fi putut genera această suferinţă. Potrivit neurologilor, printre posibile cauze de risc ale trombozei ar putea fi factorii de risc asociaţi utilizarea anticoncepţionalelor, o suferinţă oncologică sau o anomalie a glandelor endocrine.

date

http://thumbs.ziare.com/Teo-Trandafir-se-intoarce--in-scurt-timp--acasa/5c482b0ba2286d5e5/240/0/1/70/Teo-Trandafir-se-intoarce--in-scurt-timp--acasa.jpg
Deputata PD-L Teo Trandafir, internata in acest moment la o clinica din Viena pentru pacreatita acuta, va fi externata in scurt timp si se va intoarce acasa.

"Recuperarea continua sa fie un succes", a declarat profesorul Michael Gnant, de la Departamentul de Chirurgie din cadrul clinicii AKH, unde este internata Teo Trandafir, potrivit Evenimentul Zilei.

In ultimul comunicat de presa al institutiei se mai precizeaza ca "s-a tratat cu succes infectia generalizata si suntem foarte bucurosi ca starea febrila a disparut. Va fi efectuata o mica procedura endoscopica, dupa care pacienta va fi transferata in tara ei, lucru posibil foarte curand", au mai declarat medicii austrieci.

date

Controversatul luptator Tolea Ciumac a fost retinut in miercuri seara de politistii din Bucuresteni, la ordinul procurorilor. Pe numele sau, afirma surse oficiale, exista un mandat european de arestare emis de autoritatile judiciare spaniole.


Tolea Ciumac - afirma aceleasi surse - este asteptat in Peninsula Iberica pentru a da socoteala intr-un caz de violenta. In cele 17 luni petrecute intr-o inchisoare spaniola acum cativa ani, Ciumac ar fi batut un detinut, iar acum justitia spaniola vrea sa ii ceara socoteala. El va fi trimis in Spania.

In tara, Tolea Ciumac a fost inchis doi ani, dupa ce in 1999, a fost implicat la Brasov intr-o incaierare sangeroasa, soldata cu mai multi raniti.

date

Funeraliile ÎPS Bartolomeu Anania vor avea loc joi, de la ora 12.00, în Cripta Ierarhilor de sub Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Autorităţile locale au decretat astăzi trei zile de doliu, timp în care drapelul naţional va fi arborat în bernă, cu panglică neagră de doliu, pe clădirile tuturor instituţiilor publice. Sute de enoriaşi au stat la rând în cursul nopţii, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, pentru a-şi lua rămas bun înaltul prelat.

În această după-amiază, la sediul Mitropoliei Clujului, a avut loc o şedinţă la care au participat cei doi episcopi vicari, Irineu şi Vasile, preoţi consilieri şi, prin telefon, Patriarhul Daniel, care va asigura conducerea instituţiei până la desemnarea de către Sfântul Sinod unui nou mitropolit.

Potrivit statutului BOR, funcţia de mitropolit al Clujului s-a vacantat în momentul decesului ÎPS Bartolomeu Anania, perioada de interimat fiind de maximum 90 de zile. În această perioadă, Sinodul BOR fixează o dată pentru alegeri la care se depun minimum trei candidaturi.

Preoţii din cadrul Mitropoliei Clujului se tem că nu va fi respectată dorinţa lui ÎPS Bartolomeu Anania ca succesorul său să fie episcopul vicar Irineu Bistriţeanu.

“Dorinţa cea mai mare a lui ÎPS Bartolomeu Anania a fost ca episcopul vicar Irineu să devină mitropolit, dar acest lucru nu va fi posibil dacă Sinodul va schimba statul BOR în sensul că episcopii vicari nu pot participa la alegerile pentru funcţia de mitropolit. Propunerea care se va discuta şi adopta cel mai probabil în cadrul Sinodului BOR din luna februarie este ca doar episcopii titulari şi arhiepiscopii să poate candida pentru funcţia de mitropolit. În acest cez, cei doi episcopi vicari de la Cluj, Vasile şi Irineu nu mai pot candida", a explicat un preot care ocupă o funcţie importantă în cadrul Mitropoliei Clujului.

Jocurile de culise privind numele succesorului la conducerea Mitropoliei clujului au început încă de câteva luni.

„Pleacă dintre noi un om de o forţă spirituală deosebită”

În cursul acestei dimineţi, la slujba religioasă de pomenire a ÎPS Bartolomeu Anania a participat şi episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.

"Ne-am alăturat azi întru suferinţă Bisericii Ortodoxe aşa cum este normal la plecarea dintre noi a arhipăstorului acestei biserici pe care l-am cunoscut şi faţă de care am avut sentimente de respect. Pleacă dintre noi un om de o forţă spirituală deosebită, o personalitate complexă a vieţii noastre lumeşti, un om care şi-a pus amprenta asupra timpului pe care Dumnezeu i l-a hărăzit, de 90 de ani de viaţă. Uneori am fost în situaţii conflictuale pe care le cunoaştem cu toţii. Câteva dintre aceste situaţii le-am rezolvat prin dialog, dar acum vreau să îmi amintesc de clipele frumoase pe care le-am petrecut împreună mea din august 2002 sau la conferinţa episcopală din 2009. Suntem dispuşi să cerem iertare şi să oferim iertare pentru ca acest suflet de arhiereu să urce acolo unde îi este locul pregătit", a spus episcopul Florentin Crihălmeanu.

Sute de credincioși la Catedrala Mitropolitană

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, a decedat aseară, în jurul orei 19.25, la Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Chirurgie 1 din Cluj-Napoca, unde a fost internat lunea trecută, după ce a revenit de la Viena.

În jurul orei 21.30, trupul neînsuflețit al ierarhului a fost transportat la Palatul Mitropolitan care se află în vecinătatea Catedralei Ortodoxe, unde un sobor de preoți în frunte cu episcopii Irineu Bistrițeanu și Vasile Someșanu au ținut o slujbă religioasă pentru odihna sufletului său. În cursul nopții, sute de credincioși au venit să-și ia rămas bun de la înaltul prelat.

http://hristosesteortodox.files.wordpress.com/2008/11/ips-bartolomeu-anania.jpg

Ritualul înmormântării unui mitropolit presupune delegarea din partea Patriarhului Daniel a unui alt mitropolit care să conducă destinele Mitropoliei Clujului până la numirea de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a unui nou mitropolit. Astfel, locotenența mitropolitană va fi asigurată până la numirea unui nou mitropolit de către Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel.

BIOGRAFIE

Feţele Mitropolitului Bartolomeu

Mitropolitul Bartolomeu Anania s-a născut pe 18 martie 1921 în comuna Glăvile, judeţul Vâlcea, sub numele Valeriu şi a devenit Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului în martie 2006. ÎPS Bartolomeu a fost şi scriitor şi traducător, primind în 1982 premiul pentru dramaturgie al Uniunii Scriitorilor.

ÎPS Bartolomeu a fost unul dintre liderii protestelor anticomuniste studenţeşti din Cluj, ajungând în temniţele comuniste ca deţinut politic, ultima dată în 1958 când a fost arestat şi acuzat de activităţi legionare. Din 25 de ani de muncă silnică a ispăşit şase, iar în 1966 a fost trimis de către Biserica Ortodoxă Română în Statele Unite unde a îndeplinit mai multe funcţii în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române. Reîntors în ţară a fost numit directorul Institutului Biblic al BOR.

În 2008, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a constatat că agentul cu numele de cod "Apostol" din dosarul de urmărire al fostului mitropolit al Ardealului Antonie Plămădeala era Valeriu Anania. ÎPS Bartolomeu a negat că ar fi dat fostei Securităţi note informative.

date marți, 1 februarie 2011
STIRI MONDENE, SOCIALE, TOT CE ESTE IMPORTANT SI TE INTERESEAZA!