http://www.libertatea.ro/usr/thumbs/casete/239967/thumb_617_x_0_urmasi.jpg
În urma presiunilor făcute de Protecţia Copilului, bărbatul din Iaşi care trăieşte în pustietate cu două surori, având cu acestea 12 urmaşi, a acceptat să-şi dea la şcoală şapte dintre copii şi pe alţi doi la grădiniţă.

Liniştea lui George Chirilă (36 de ani), care s-a stabilit departe de ochii lumii, la marginea satului Mihail Kogălniceanu, Iaşi, cu cele două surori cu care trăieşte, a fost tulburată de autorităţi. Motivul: din cei 12 copii pe care îi are, nici unul nu a frecventat vreodată o formă de învăţământ, iar acum Protecţia Copilului îl obligă să-i dea la şcoală pe cei care au vârstele corespunzătoare. “Statul le-a scos certificate de naştere şi i-a înscris la şcoală în numele meu. Doi copii vor merge, de săptămâna viitoare, la grădiniţă şi şapte la şcoală, atât la Iaşi, cât şi aici, în localitate”, ne-a declarat Chirilă.

Mariana, una dintre cele două surori, alături de şase dintre copii

Copiii ştiu să scrie şi să citească

Bărbatul a precizat că el şi cele două surori cu care trăieşte i-au crescut cum au ştiut mai bine, fără să încaseze alocaţie de la stat sau să-i ducă vreodată la medic şi nu crede că şcoala îi va ajuta mai mult. “Eu am avut grijă ca ei să ştie să scrie şi să citească. Sunt curios dacă profesorii îi vor învăţa mai mult decât i-am învăţat eu”, a spus tatăl celor 12 copii.

date vineri, 5 noiembrie 2010

0 comentarii to “6 OCTOMBRIE 2010: Presat de autorităţi, bărbatul care are 12 urmaşi cu două surori îşi dă micuţii la şcoală”

Leave a Reply:

LASA MESAJUL TAU AICI.
PENTRU O SIMPLITATE MAI MARE ALEGETI DIN LISTA MODUL "NUME / ADRESA URL"

STIRI MONDENE, SOCIALE, TOT CE ESTE IMPORTANT SI TE INTERESEAZA!