Trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu va fi depus la Uniunea Scriitorilor

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQ7Hgnti_iOG70CoPN1Rvk9vTULnNedSBYITbP9Y2dBbXlTgp_P5BgVuLLqXHB8gnxCxVllXHlI_hJiLVY-wKtworD99WYcG27yF4otR3EgSBfQ-UTuzcpb5BmImtjkpkZP1KiiJsmRUo/s400/parlamentarul_paunescu.jpg

Sicriul cu trupul neînsufleţit al poetului Adrian Păunescu va fi depus astăzi la sediul Uniunii Scriitorilor, situat pe Calea Victoriei din Capitală. Uniunea Scriitorilor anunţă, de asemenea, că face toate diligenţele pentru ca poetul să fie înmormântat pe Aleea Scriitorilor, la Cimitirul Bellu.

Conform primelor informaţii, trupul neînsufleţit al scriitorului urma să fie depus la Ateneul Român însă repetiţille şi spectacolele planificate au făcut acest lucru imposibil. "Din păcate, motivat de concertele şi repetiţiile deja programate în aceste zile şi din respect faţă de publicul care a cumpărat deja bilete, Rotonda Ateneului Român nu poate primi şi expune pentru un ultim omagiu, corpul neînsufleţit al scriitorului", se arată în comunicatul de presă transmis de Filmarmonica "George Enescu".

Poetul şi politicianul Adrian Păunescu a murit în această dimineaţă la ora 7.15. Iubit, dar şi contestat de milioane de conaţionali, maestrul a pierdut lupta cu boala.

Prof.dr. Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului de Urgenţă Floreasca, a declarat că inima poetului s-a oprit de mai multe ori în timpul nopţii, dar s-a reuşit resuscitarea acestuia. La ora 7.15 însă, personalul medical nu a mai putut face nimic pentru a-l ţine în viaţă.

În vârstă de 67 de ani, poetul Adrian Păunescu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca în 26 octombrie, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Opriţă, declarând, la acea dată, că pacientul urma să fie supus mai multor investigaţii, pentru nişte afecţiuni mai vechi.

În ziua următoare internării, starea de sănătate a lui Adrian Păunescu s-a ameliorat puţin, din punct de vedere al insuficienţei respiratorii, declara dr. Şerban Brădişteanu, precizând că Adrian Păunescu era atent monitorizat. Potrivit medicului, starea poetului Adrian Păunescu s-a înrăutăţit pe fondul unor suferinţe mai vechi - diabet de 10-12 ani, - pacientul suferind de insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie.

date vineri, 5 noiembrie 2010

0 comentarii to “BREAKING NEWS: POETUL ADRIAN PAUNESCU A DECEDAT”

Leave a Reply:

LASA MESAJUL TAU AICI.
PENTRU O SIMPLITATE MAI MARE ALEGETI DIN LISTA MODUL "NUME / ADRESA URL"

STIRI MONDENE, SOCIALE, TOT CE ESTE IMPORTANT SI TE INTERESEAZA!