Presedintele Traian Basescu a anuntat, marti seara, decizia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, reunit pentru a analiza situatia creata de razboiul din Libia. Astfel, Romania va trimite in Marea Mediterana, la solicitarea NATO, fregata Regele Ferdinand pentru impunerea embargoului ce vizeaza statul african.

fregata Regele Ferdinand 1_b

Nava romaneasca va avea ca misiune blocarea oricarei nave suspecte ca ar transporta armament catre Libia. In misiune vor pleca 205 militari, inclusiv doi ofiteri de stat major. Costul operatiunii, extinse pe 3 luni, este estimat la 4,5 milioane de euro, bani care vor fi aprobati intr-o sedinta de guvern. Fregata va fi gata de plecare in 30 de zile.

"Pe data de 20 martie a fost aprobat planul de operatii pentru impunerea embargoului cu privire la vanzarile de armament catre Libia. Astazi a fost aprobat planul de operatii privind zona de interdictie aeriana. Astazi, la ora 16.00, Consiliul nord atlantic a aprobat directiva de executie pentru impunerea embargoului contra Libiei. Odata cu aprobarea directivei se trece la punerea in aplicare a operatiunii", a explicat seful statului.

"Ar fi bine sa nu dam impresia ca suntem nepregatiti a intelege lucruri elementare. Marii beneficiari ai resurselor petroliere din Libia sunf Italia, Franta, Marea Britanie si SUA. Nu au nevoie de un razboi pentru a primi ceea ce deja au. Interventia este pentru a proteja populatia de un lider politic care omoara propria lui populatie", a pus lucrurile la punct Traian Basescu.

date marți, 22 martie 2011

0 comentarii to “ROMANIA INTRA IN RAZBOI”

Leave a Reply:

LASA MESAJUL TAU AICI.
PENTRU O SIMPLITATE MAI MARE ALEGETI DIN LISTA MODUL "NUME / ADRESA URL"

STIRI MONDENE, SOCIALE, TOT CE ESTE IMPORTANT SI TE INTERESEAZA!